De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 17 ore

Undă verde pentru începutul sezonului de încălzire în Chișinău

Ala Găină

Sezonul de încălzire în Chișinău va începe în această săptămână. O dispoziție în acest sens urmează să fie semnată de autoritățile municipale. Totuși, potrivit responsabililor, fiecare asociație de locatari în parte trebuie să depună cerere pentru conectarea blocurilor la căldură.

La ședința operativă de la Primărie, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a declarat că există foarte multe solicitări pentru inițierea sezonului de încălzire.

„Dispoziția Primăriei este pentru a iniția sezonul de încălzire, însă conectarea se va face la cererea locuitorilor. Astfel, dacă doriți conectarea la agentul termic, faceți solicitarea către compania „Termoelectrica”, a declarat Ilie Ceban.

„În ceea ce ține de fondul locativ municipal, pașapoartele tehnice sunt semnate sută la sută. Aceasta înseamnă că suntem pregătiți, începând de astăzi, să livrăm agent termic în orice bloc locativ. Respectiv, toate persoanele, care vor solicita la întreprinderile de gestionare a fondului locativ sau la gestionarul blocului, de astăzi se pot conecta și primi agentul termic de la furnizor. Ce ține de asociații, sunt gata la 88% pentru începerea sezonului de încălzire”, a declarat Ion Burdiumov, șeful Direcției generale locativ-comunală.

Șeful Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a declarat că, din cele 154 de instituții de învățământ preșcolar, 129 sunt conectate la agentul termic. În celelalte grădinițe căldura urmează să fie pornită. În ceea ce ține de grădinițele din suburbii, decizia le aparține primarilor din localități.

Până acum, la solicitare a fost pornită căldura în 25 de școli din cele 131. În restul instituțiile de învățământ preuniversitar căldura va fi pornită de luni, 13 noiembrie.