Sursa:actualitati.ro

UNIRE prin Cinematografie

Vasile Cojocari

Anca Mitran, director general al Centrului Național al Cinematografiei de la București susţine că filmele moldoveneşti sunt foarte populare în România, iar o colaborare în acest sens ar aduce roade bune.

”Ținând cont de unitatea de limbă și de suflet între România și Moldova, mi se pare firesc ca acest acord să fie semnat. Este legat de toate părțile cinematografiei, începând de la producția de film, de la distribuția de film, de la organizarea în comun a promovărilor cinematografiei moldovenești și acelei românești, cuprinde toată sfera de activități din cinematografie”, a declarat Anca Mitran. 

Directorul Centrului Național al Cinematografie de la Chișinău, regizorul Valeriu Jereghi susţine că şi-ar dori o cooperare în special între tinerii de pe cele două maluri ale Prutului pentru noi producţii cinematografice.
"Ne dorim mult o posibilitate de colaborare cu tinerii cineaști din România, pentru a lansa o serie de filme, poate scurt metraje, pentru început. Avem școli diferite, din păcate, dar cu susținerea CNC al României și CNC Moldova, sperăm că vom realiza un program de filme pentru ecranele europene”, a declarat Valeriu Jereghi pentru radiochisinau.md

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a anunţat: ”Sunt convins că dintr-o astfel de cooperare, și arta cinematografică din România, care, așa cum foarte bine s-a spus aici, în ultimul timp a căpătat o recunoaștere internațională bine-meritată, dar și arta cinematografică din Republica Moldova, vor avea de câștigat” .