Dorin-1

Următoarea invenție din partea companiei Facebook

Dorin Scoferța

 În conferința condusă de Facebook "F8", „gigantul retelilor de socializare” a reprezentat o nouă invenție ce constă dintr-o aplicație proiectată pentru a suprapune imaginile dintr-un computer, în viață reală. Astfel, ține telefonul cu cameră aprinsă și acesta va fi capabil să adauge semne, imagini virtuale și chiar jocuri acolo unde aceste nu erau. Tehnologia folosită se numește „Augmented Reality” sau pe scurt "AR".
Potrivit companiei Facebook, „acesta este următorul pas pentru a schimba modul în care noi interacționăm cu computerile. În viitor vom folosi această tehnologie pentru a privi emisiuni televizive pe pereți curați, sau pentru a vedea proiectarea mobilei într-o cameră goală" 
  Zuckerberg vede aceasta ca o revoluție, ca primul într-o serie de pași ce conduc spre un viitor în care ochelarii, lentilele de contact vor fi ca ferestre într-o realitate computerizată, unde orice fel de informație va fi disponibilă fără să ne uităm în ecranul unui computer sau telefon.  

Facebook este doar una dintre cele multe companii ce susțin conceptul tehnologiei "Augmented Reality". Microsoft la fel a vorbit despre acest concept în momentul revelarii căștii HoloLens. Va fi o noutate ce ne va schimba punctul nostru de vedere a realități. AR a avut mai multe întrebuințări în diferite sfere ale tehnologiei. Poate Facebook va fi platforma ce va face ultimul pas pentru a crea o „realitate virtuală".

Facebook CEO Mark Zuckerberg a zis: "We're all about extending the physical world online"