Agresarea medicilor solicită o pedeapsă drastică.

Urmează să fie modificată o lege! Agresarea medicilor în Moldova va fi pedepsită cu închisoarea

Ariadna Bulat

Potrivit inițiativei, urmează să fie modificate articolele 145, 151 și 152 din Codul Penal, în ceea ce privește omorul intenționat și vătămarea intenționată gravă și medie a integrității fizice și asupra sănătății.

De asemenea este important să menționăm că aceeași infracțiune se va pedepsi mai aspru dacă este vizat un lucrător medical. Astfel, pentru omorul intenționat a unui medic, medic rezident ori unui alt lucrător medical se prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 de ani sau cu privațiune de libertate pe viaţă. În cazul unei vătămări intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii se prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 12 ani, informează e-sanatate.md.

De asemenea, Ministerul Sănătății propune și modificarea articolului 287, alineat (2) Cod Penal, în ceea ce privește huliganismul. În cazul în care infracțiunea va fi săvârșită într-o instituția medicală, atunci persoana vinovată va achita o amendă maximă de aproape 68 de mii de lei sau va face până la 5 ani de închisoare.