RO

Veste importantă pentru cei care deţin cetăţenie română

Beatrice Dornean

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, senatorul Partidului Naţional Liberal, Viorel Badea a anunţat despre modificările la cadrul electoral. 

„În momentul în care s-a înscris în Registrul electoral există două opţiuni – sa se inscrie la una dintre sectiile care urmeaza sa se fie creata pe teritoriul localitatii în care domiciliezi. Aceasta se poate întâmpla daca sunt cel putin 100 de înscrisi. A doua optiune este sa voteze prin corespondenta”, a spus senatorul.

La fel, s-a mai menţionat faptul că cetăţeanul îşi va putea manifesta opţiunea de a vota prin corespondenţă și astfel i se va trimite un plic în care se vor găsi documentele cu care își va putea exprima opţiunea de vot. Persoanele care nu se vor înregistra, vor putea să îşi exprime votul la Ambasadă sau la Consulatele României din Republica Moldova.

„Acestea sunt principalele modificări la Legea electorală care vor avea ca obiect şi cetăţenii români din Republica Moldova”, a declarat Viorel Badea.

Persoanele care vor dori să voteze prin corespondenţă se vor putea înscrie în perioada aprilie-iunie în Registrul electoral, iar cei care vor dori să voteze la secţiile de votare de pe teritoriul localităţii, vor putea să se înscrie începând cu luna aprilie – octombrie în Registru.

Cei care vor dori să se înscrie în Registrul electoral, vor avea posibilitatea de a descărca cererea de pe www.roaep.ro. Noile modalităţi de vot au fost adoptate în luna iunie anul trecut.