Vești bune pentru consumatori. Căldura în Chișinău s-ar putea ieftini

Adrian Sirbu

Vești bune pentru consumatori. Termoelectrica solicită Agenției Naționale pentru Reglementarea în Energetică reducerea cu 15 la sută a tarifului pentru anul 2024 la agentul termic livrat consumatorilor din municipiul Chișinău și cu 8 la sută a prețului pentru energia electrică. Anunțul a fost făcut de directorul întreprinderii, Iurie Razlovan. Conform cererii prezentate la ANRE, compania propune un tarif de 2783 lei pentru o gigacalorie, fără TVA.

„Deja am depus solicitarea la ANRE. Tariful solicitat este de 2783 de lei pentru o gigacalorie în cazul energiei termice și 365 bani pentru un kWh la energia electrică. Urmează ca ANRE să examineze informațiile prezentate și să ia o decizie”, a specificat directorul Termoelectrica.

În prezent, tariful la energia termică achitat de consumatorii din capitală este de 3267 de lei pentru o gigacalorie. Acesta a fost stabilit în luna iunie curent, atunci când prețul a scăzut cu 310 lei pentru o gigacalorie.

Amintim că Ministerul Muncii și Protecției Sociale a transferat în avans 200 de milioane de lei către S.A. „Termoelectrica”, bani destinați pentru compensarea prețurilor la energia termică acordată consumatorilor vulnerabili, în perioada noiembrie – decembrie 2023.