De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 12 ore

Gustar 2016

Vezi aici cum își petrec vara câțiva dintre cei mai activi tineri din țară

Inga Busuioc

Andrei Arîcu- coordonator principal şi co-fondator al proiectului Amazing Chişinău, ex-Preşedinte al Departamentului Mass-Media Informare şi Documentare al Consiliului Municipal de Tineret din Chişinău

În prima lună de vară,m-am axat,în mare parte, pe examenele de bacalaureat,deci nu pot spune că am reușit să-I simt din plin gustul verii. În următoarele două luni urmează să mă pregătesc de plecarea la studii peste hotarele țării și să continui lucrul, la un portal de știri. Îmi doresc să am parte de niște escapade de weekend in afara orașului și poate chiar în afara țării. Pe lângă toate,sper să-mi reușească realizarea unui eveniment urban la care visez de ceva timp.

Andrei Arîcu

Cătălin Berestean- voluntar CLCT, Vatra,kLumea,American Resource Center și Comitetul Olimpic

Prima luna de vară a fost una extrem de surprinzătoare datorită multiplelor activități în care am participat ca voluntar : Carnavalul Copiilor ,Lavender Fest si acum Festivalul Berii la Vatra. Acum particip la o tabără de vară la American Resource Center care are ca scop să învețe tinerii cum să creeze o aplicație mobile pentru o cauză socială..În iulie și august planific să mai particip la câteva concursuri si să lecturez cărțile recomandate pentru BAC. Cu siguranță vara este abia la început și multe aventuri interactive si captivante încă așteaptă a fi descoperite !

Cătălin Berestean

Elena Stavila- membru AIESEC, fondatorul Rețelei Tinerilor Ecologiști, membru al comisiei de organizare EnAble

Vara mea a început în tempouri nebune. Mai precis,am început-o prin acțiuni de promovare a Rețelei Tinerilor Ecologiști: forumuri, proiecții de film, planificări de evenimente,etc. De asemenea, fac parte din comisia de organizare EnAble, program de învățare a englezei conversaționale cu tineri internaționali. În cadrul acestuia, eu sunt cea responsabilă să le asigure o experiență de neuitat în țara noastră,deci sunt practic tot timpul alături de ei. Pe parcursul acestei luni voi avea grijă și de o expediție pe râul Răut.

Elena Stavila

Sorina Solonaru- jurnalist voluntar la Radio Moldova și Moldova 1, voluntar ARC, A.O. „Alături de copii”, coordonator al proiectului “Superhumans”

Prima lună a decurs vesel.Am participat și moderat câteva evenimente la Centrul de resurse americane, am inițiat un SuperClub pentru absolvenții proiectului Superhumans, am participat ca voluntar la câteva festivaluri și am călătorit împreună cu prietenii mei. Urmează să particip la Tabăra de Jocuri Intelectuale și la Wave Week Moldova, să revin în fața microfonului la radio și televiziune și să iau anumite decizii cu privire la viitorul meu.

Sorina Solonaru

Vadim Budei- ofițer Interact, ex-vicepreședinte al departamentului Resurse Umane al CMTC

Prima lună de vară a fost una dificilă pentru mine din cauza unei probleme de sănătate. Acum mă recuperez și urmează ca în această lună să plec în Georgia în cadrul proiectului Experimental Zone alături de tineri din încă 9 țări. Mergem sa învățăm cum se livrează un training, să facem un schimb de experiență și să ne cunoaștem. Pentru următoarea perioadă planific să aplic pentru mai multe școli de vară care vor contribui la dezvoltarea mea personală.

Vadim Budei

Laura Guțu- voluntar CNTM și CEDA, vice-presedinte al departamentului mass-media în Consiliul Municipal de Tineret, membru al clubului economiștilor si diplomatilor Liga Tineretului, coordonator Comunicare  Alianța Studenților din Moldova

Prima lună de vară nu o pot numi „început de vacanță”, deoarece nu finalizasem încă stagiul de practică.Dar asta totuși nu mă împiedica să îndeplinesc sarcinile pe care le aveam la organizațiile unde activez și chiar să particip la evenimente. Spre sfârșit de lună am plecat la mare,de unde mi-am recăpătat forța și energia. Pentru următoarele luni am în plan să-mi continui activitatea în cadrul organizațiilor, să lecturez cărțile recomandate pentru BAC și,desigur, să mă recreez.

Laura Guțu