Mergi la conținut

Vicepremierul Vladimir Bolea merge la Cahul să discute cu agricultorii protestatari

Adrian Sirbu

Premierul Dorin Recean anunță că astăzi vicepremierul Vladimir Bolea se va deplasa la Cahul pentru a avea discuții cu agricultorii care protestează de mai multe zile. Și pentru vineri sunt planificate discuții cu fermierii, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, iar la acestea va participa și premierul, transmite IPN.

„Astăzi la ora 16.00, vicepremierul Bolea îi așteaptă la Cahul, acolo unde a fost epicentrul secetei de anul trecut. Acolo sunt cei mai mulți agenți economici care au avut de suferit. Vor discuta în detalii despre cele 50 de milioane aprobate pentru compensații în mărime de 2500 de lei la hectar. Acolo sunt așteptați producătorii de cereale și alți agricultori”, a declarat premierul într-o conferință de presă.

Pentru ziua de vineri, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va avea loc o ședință cu agricultorii, condusă de către vicepremierul Bolea, la care va participa și premierul.

Agricultorii au ieșit la proteste săptămâna trecută. De mai multe ori drumul de acces spre Vama Leușeni a fost blocat. Fermierii spun că sunt în prag de faliment și cer demisia ministrului agriculturii și industriei alimentare.