victoria grosu vremes aur alegeri

Victoria Grosu Vremeș (AUR): Cei 44% dintre moldovenii care vor Unirea trebuie să fie reprezentanți în Parlament

Redacția Liber TV

Candidata AUR a spus că în momentul în care a realizat că acțiunile din stradă și-au atins limita, deoarece politicienii ignoră mesajele organizațiilor civice, a hotărât să facă acest pas decisiv și să-și asume responsabilitatea față de neam – „doar așa putem să punem statul Republica Moldova pe drumul firesc, cel împreună cu România în comunitatea europeană”.

Ea a explicat că a ales partidul Alianța pentru Unirea Românilor, deoarece a fost mereu implicată în activitățile Acțiunii 2012.

„Noi am încercat din stradă să ducem acest mesaj (al unirii n.r.), dar nu am reușit să ne facem auziți pentru că am fost ignorați de clasa politică de pe ambele maluri ale Prutului. Nu ne rămâne altă cale decât să mergem în Parlamentul Republicii Moldova și al României cu mesajul nostru, să ne afirmăm și să transmitem mesajul de la tribună pentru că doar așa putem fi auziți.

AUR s-a format în urma mișcării unioniste Acțiunea 2012 din care eu făceam parte și după ce toate încercările noastre de a ne face auziți au eșuat, am decis că trebuie să mergem înainte să ne transformăm în partid politic. Noi nu am avut intenția să intrăm în politică. Am ajuns să fac asta din responsabilitate, în urma tuturor sacrificiilor făcute de înaintașii mei. Lupta lor mă obligă să nu mă dau bătută și pentru această cauză merg lături de AUR. Este partidul la care am contribuit pentru a-i pune bazele”, a declarat Victoria Grosu Vremeș, precizând că este convinsă de sinceritatea intențiilor celor ce alcătuiesc acest partid.

Totodată, candidata AUR a mai spus că aproape jumătate dintre cetățenii Republicii Moldova (40-45%) își doresc reunirea cu Țara-Mamă, așa că este normal ca aceștia să fie reprezentați în Parlamentul de la Chișinău. Ea a mai declarat că proiectul de țară pe care trebui să-și asume România este reîntregirea țării și aducerea Basarabiei acasă.