De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 21 de ore

(VIDEO) A început Festivalul Chitarelor, în memoria regretatului folkist Iurie Sadovnic Orheianu. Ce surprize au pregătit organizatorii

Redacția Liber TV

Cea de-a doua ediție a Festivalului Chitarelor, organizat în memoria regretatului folkist Iurie Sadovnic Orheianu, a început astăzi în satul Lopatna, raionul Orhei. Intrarea este liberă. 

Potrivit organizatorilor, anul acesta, Festivalul Chitarelor a devenit internațional.  Astfel, pe scena mare de la Lopatna va urca cea mai veche și îndrăgită trupă rock din România, formația Phoenix. Tot din România, va veni și o altă trupă de top a rock-ului românesc, Semnal M.
Pe lângă artiștii din România, vor mai evolua și un șir de trupe și artiști îndrăgiți din Republica Moldova: Cuibul, Gândul Mâței, Condorii Negri, Lacrimă, formația „Fulger”, Prognoz na Zavtra, Amalgama, grupul de chitariști „Unfolk” din Ungheni, Gicu Cimbir, Silvia Grigore, ansamblul de copii ai școlii de muzică „Gh. Lupoi” ș.a.
În noaptea dinspre vineri spre sâmbătă, doritorii vor putea petrece în corturi, într-un camping special amenajat, iar seara, după concertul din 4 august, pe malul Nistrului va fi aprins un foc de tabără, unde sunt invitați toți cei care iubesc chitara, deoarece va fi amenajată și o scenă mică pe care va instalat „microfonul liber”.
Festivalul Chitarelor este organizat în memoria vestitului folkist basarabean Iurie Sadovnic Orheianu și se află în acest an la cea de a doua ediție. Locul desfășurării evenietului nu este ales întâmplător – zona de pe malul Nistrului, care se află în raza satului Lopatna, se află exact pe malul opus al satului Jura, aflat în prezent în regiunea transnistreană, locul de baștină al maestrului.