(VIDEO) A plecat o legendă! S-a stins din viață Nicolae Bulat, gardianul Cetății Soroca

Redacția Liber TV

Directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, autorul, muzeograful și istoricul Nicolae Bulat, a decedat. Anunțul a fost făcut de către fostul deputat Alexandru Cimbriciuc, care a și lansat un apel pentru inițierea unei campanii de colectare de fonduri pentru tratamentul acestuia.

„Cu tristețe vă informez că Nicolae Bulat nu mai este printre noi…. Singurul lucru ce nu-l putem schimba în viață este Destinul…Zbor ușor Om Bun spre cer. Dumnezeu să te ierte”, scrie deputatul pe pagina sa de Facebook.

Istoricul, numit şi străjerul Cetăţii Soroca, diagnosticat recent cu o boală gravă, a fost operat de mai multe ori, după ce a fost diagnosticat cu tumoare la creier. El era internat într-un spital din România.

Nicolae Bulat, considerat unul dintre cei mai buni ghizi din Republica Moldova, s-a aflat din 1996, la cârma Muzeului de Istorie şi Etnografie din Soroca, perioadă când instituţia a cunoscut o largă apreciere datorită proiectelor implementate.

Nicole Bulat a fost premiat cu „Ordinului Republicii” și „Steaua României” în grad de Ofițer. În 2021 a fost decorat de președintele României cu medalia aniversară „Centenarul Marii Uniri”.