(VIDEO) Bucățile unei rachete, descoperite în localitatea Chițcani din stânga Nistrului

Ala Găină

Bucăți dintr-o rachetă antiaerieană S-300 a fost descoperită într-o grădină din localitatea Chițcani, stânga Nistrului. Se întâmplă după atacul asupra portului din Odesa. În jurul orei 1:00 noaptea, locuitorii din Tiraspol, Bender și din satele din apropiere au auzit mai multe explozii. La Chițcani au intervenit echipe specializate. La această oră nu există informații oficiale din partea Chișinăului.

Potrivit șefului delegației transnistrene în Comisia Unificată de Control, explozia ar fi avut loc în aer și nu au fost înregistrate victime sau pagube.

La ora 1 dimineața, pe teritoriul regiunii transnistrene, în aer s-a produs o explozie. În ceea ce privește consecințele exploziei, unele fragmente au căzut pe teritoriul satului Chițcani. Sunt resturi de rachetă S-300. Obiectul s-a dovedit a fi periculos, întrucât este unul de război. Corpul rachetei lipsește, a fost cumva distrusă în aer. Victime, până în prezent, nu s-au înregistrat”, a declarat Oleg Beleacov pentru presa din stânga Nistrului.

Nu este pentru prima dată când fragmentele unei rachete cad pe teritoriul Republicii Moldova. La 5 decembrie 2022, într-o livadă din raionul Briceni, au fost descoperite rămășițele unei rachete.