(VIDEO) O ambulanță, care a venit să acorde ajutor unei persoane cu probleme cardiace la vama Leușeni, blocată din cauza protestelor fermierilor

Ala Găină

Un bărbat cu probleme cardiace, căruia i s-a făcut rău în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, blocat și astăzi de fermieri, nu poate beneficia de ajutorul medical. Inspectoratul General al Poliției (IGP) susține că ambulanța a rămas blocată la aproape 1 km de punctul de trecere a frontierei, din cauza protestului fermierilor. Poliția califică acțiunile agricultorilor-protestatari drept „regretabile”.

„Cu puțin timp în urmă, a parvenit un apel la 112 de la un bărbat cu probleme cardiace, căruia i s-a făcut rău în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița. Cu regret, serviciul de urgență nu a reușit să ajungă la el din cauza unităților de tehnică care au blocat accesul. Ambulanța a rămas blocată la aproape 1 km de punctul de trecere a frontierei”, anunță IGP.

IGP precizează că oamenii legii oferă la moment suport asistenților medicali ca să se poată deplasa să acorde ajutor bărbatului.

„Bărbatul a fost dus de polițiști și asistenții medicali până la ambulanța care sta blocată pe traseu la aproape 1 km de punctul de trecere a frontierei. 

La moment, persoana este transportată spre instituția medicală.

Poliția s-a autosesizat pe acest caz, urmând să fie pornit un proces penal pentru îngrădirea accesului serviciului medical la acordarea ajutorului unei persoane care a solicitat acest lucru”, mai menționează oamenii legii.