(VIDEO) S-au ridicat și au plecat. Agricultorii au boicotat întâlnirea cu ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea

Adrian Sirbu

Nici 15 minute nu a durat întâlnirea agricultorilor din Cahul cu Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea. Agricultorii protestatari din sudul R. Moldova au refuzat să discute cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, care a mers astăzi, 14 februarie, la Cahul.

Majoritatea fermierilor au părăsit sala unde a avut loc întrevederea cu oficialul și au spus că vor să discute cu şeful statului, premierul și președintele Parlamentului.

Vrem să discutăm cu cei care au puterea de decizie în țara asta: Președinția, șeful Guvernului și ăreședintele Parlamentului. Până atunci, mergem să ne căutăm de treabă. Nu avem ce vorbi cu dumneavoastră”, a spus unul dintre fermieri.

Ministrul Vladimir Bolea a încercat să le explice agricultorilor că în următoarele zile va demara procesul de alocare a compensațiilor, dar aceștia l-au învinuit că „îi spală pe creier”.

Ba la Anul Nou, ba la Paşte, ajunge cu spălarea creierului. Nu se mai poate”, a spus un fermier.

După 2 zile de proteste, grupul de agricultori au decis să ia o pauză până pe 13 februarie, în speranța că se vor întâlni cu Președintele parlamentului Igor Grosu pentru a-i spune revendicările.

Pe 13 februarie, după ce solicitările acestora nu au fost satisfăcute, agricultorii au început să blocheze periodic traseul național Cahul – Cantemir.