Nicolae Ceaus

(VIDEO) Scandalul cu Ceaus REVINE: Mi-au spus, dacă nu răspund la întrebări așa cum vor ei, nu voi ieși viu din subsol

Redacția Liber TV

Mai mult, Nicoale Ceaus spune că, după ce a fost răpit în Chișinău de reprezentanți ai serviciilor speciale ale Ucrainei, a fost transportat în țara vecină cu luntrea, pe Nistru. Acesta spune că fost bătut puternic cu pumnii în spate și „peste rinichi” preț de 20-30 de minute în timp ce peste capul lui „stătea cineva așezat”. Ulterior, fostul judecător spune că a fost injectat cu o substanță necunoscută, a fost legat la mâini și picioare.

Într-un interviu video, ex-judecătorul ucrainean a povestit că a fost deținut „undeva în regiunea Vinița” din Ucraina, cel mai probabil într-o cazarmă. El a mai afirmat că nu a avut nicio legătură cu canalul de telegram unde apăreau mesaje cu el, precizând că era amenințat cu moartea dacă nu transmite acele mesaje.

„Mi-au adus întrebări gata tipărite pe foi albe. Erau până la 100. La fiecare întrebare trebuia să răspund cu „da” sau „nu”, acolo unde era semnul „plus” trebuia să zic da, acolo unde era semnul „minus”, trebuie să răspund nu. Mi-au spus – „până nu spui că ai călătorit de la Kiev cu avionul, că ai fost în biroul lui Poroșenko și că ai primit ordin personal de la el de a-l judeca pe Korban, nu vei ieși viu din subsol”, a declarat Ceaus.

Amintim că Nicolae Ceaus ar fi fost răpit din centrul Chișinăului la începutul lunii aprilie, anul trecut. Pe acest caz, oamenii legii au pornit o anchetă și chiar au reținut două persoane care ar fi implicate în dispariția fostului magistrat ucrainean.

Cazul a fost investigat și de o comisie specială parlamentară. Fostul judecător a apărut de atunci în mai multe filmulețe video în care a spus că este bine, dar nu a oferit detalii legate de circumstanțele dispariției sale și nici despre cei care stau în spate.

Nicolae Ceaus a fugit în anul 2016 de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova.