(VIDEO) Sergiu Prodan, mesaj de Ziua Națională a Culturii: „Prețuiți cultura și prețuiți-i pe oamenii care o creează”

Adrian Sirbu

„Prețuiți cultura și prețuiți-i pe oamenii care o creează! Este bunul pe care îl putem purta cu noi în gând și în suflet”. Este mesajul transmis de ministrul Culturii, Sergiu Prodan cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, marcată astăzi 15 ianuarie, zi în care se împlinesc 174 de ani de la nașterea marelui poet român, Mihai Eminescu. 

„Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, țin să-i salut pe toți cei care stau la straja culturii noastre în satele și orașele Moldovei, dar și pe cei care ne promovează valorile peste hotare. Vă mulțumesc pentru munca, pasiunea și dăruirea de care dați dovadă și care, de multe ori, sunt la limita sacrificiului”, a menționat Prodan.

Totodată, oficialul a mulțumit oamenilor care apreciază arta, îndemnându-i să prețuiască cultura, întrucât este „bogăția pe care o putem transmite generațiilor viitoare”.

„Mulțumesc și concetățenilor noștri – onoratului public, fără de care actul artistic nu ar putea avea loc. Prețuiți cultura și prețuiți-i pe oamenii care o creează! Este bunul pe care îl putem purta cu noi în gând și în suflet, este bogăția pe care o putem transmite generațiilor viitoare și pe care nu ne-o poate lua nimeni. Felicitări și la mulți ani, iubiți Oameni de Cultură”, mai menționează Prodan.

În fiecare an, pe 15 ianuarie, Republica Moldova și România celebrează Ziua Culturii Naționale, ocazie cu care este marcată și ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu. Această zi este dedicată recunoașterii și promovării valorilor culturale și literare, fiind un moment de înaltă importanță, atât pentru Republica Moldova, cât și pentru România.