De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 20 de ore

Un rector din Moldova învrednicit cu titlul de onoare

(VIDEO) Un rector din Moldova a fost decorat cu titlul de Onoare al Universității Oxford

Ariadna Bulat

Este vorba de rectorul Universității de Educație Fizică și Sport (USEFS), Veaceslav Manolachi, cel care a primit titlul de „Profesor de Onoare al Uniunii Academice Oxford”.

Veaceslav Manolachi atestează că este plăcut surprins de distincția primită. Rectorul a mărturisit pentru diez.md că cei de la Universitatea Oxford i-au apreciat succesele în activitate, lucrările științifice publicate, rapoartele prezentate la conferințe, motiv pentru care au considerat de bine să ofere titlul rectorului moldovean.

Totodată, rectorul declară că titlul pe care l-a căpătat este o adevărată onoare pentru instituția pe care o conduce și unde activează de aproximativ de cincisprezece ani.

Pe lângă titlu, rectorul USEFS a mai primit robă și lanț, diplomă nominală și dreptul de a deschide facultate personală cu sediul la Salonul Academic din Oxford, Marea Britanie.

Astfel, Veaceslav Manolachi preconizează să deschidă din anul următor o facultate de Business și Aministrare în Cultura Fizică, cu predare în limba engleză la USEFS.

Jumătate din profesorii implicați în predarea cursurilor vor fi de la Oxford. Toate cursurile facultății vor fi predate online.

În 2014, Uniunea Academică din Oxford i-a înmânat rectorului ordinul „Nume în știință Socrates”.

Veaceslav Manolachi este Doctor Honoris Causa al Universităților din Almaty (Kazahstan), Kiev (Ucraina), Minsk (Belarus), București, Galați (România), Seul (Coreea de Sud), Sankt Petersburg (Rusia).