Ministrul Agriculturii: Motorina oferită de România pentru agricultori va ajunge în această lună în R. Moldova

Ala Găină

Motorina din partea României care urmează să fie acordată fermierilor afectați de seceta din anul 2022 va ajunge la Agenția Rezerve Materiale, până la sfârșitul acestei luni. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat că astăzi urmează să fie semnat contractul de depozitare a combustibilului, iar ulterior va începe și repartizarea acestuia, scrie Moldova1. 

„Vor fi repartizate câte 40 de litri de motorină la un hectar de teren care a fost semănat în toamna anului 2022 cu cereale de toamnă. Au fost alocați un milion de lei pentru acoperirea cheltuielilor și credem că până la sfârșitul lunii ianuarie Agenția Rezerve Materiale a statului va recepționa motorina din partea României”, a explicat Vladimir Bolea.

Menționăm că, anterior, Agenția Rezerve Materiale a comunicat că la 18 septembrie și repetat la 4 octombrie, curent, a desfășurat două proceduri de licitații publice privind achiziționarea serviciilor de recepționare, depozitare și păstrare a 4000 de tone de motorină, prin intermediul platformei „Achiziții.md”, care au fost anulate din motivul lipsei de ofertanți.

De asemenea, ministrul Agriculturii a anunțat că autoritățile lucrează acum la un nou proiect de hotărâre prin care urmează să fie acordat ajutor fermierilor care au avut de suferit de secetă în vara anului trecut. Este vorba, în total, de o sumă de 50 de milioane de lei.