Voluntarii implicați în gestionarea crizei refugiaților, decorați de Asociația Ștefan cel Mare și Sfânt

Ala Găină

Voluntarii implicați în gestionarea fluxului de refugiați ucraineni au fost decorați de Asociația „Ștefan cel Mare și Sfânt”, condusă de Andrei Batereanu. Printre cei decorați se numără politicieni, oameni de afaceri, instituții publice, activiști civici, dar și simpli voluntari care s-au implicat activ și i-au ajutat pe refugiații ucraineni veniți în Republica Moldova. 
„Ștefan cel Mare și Sfânt pentru Pace. Evenimentul „30 pentru 30”, dedicat voluntarilor din prima linie.
Mulțumim tuturor voluntarilor, tuturor instituțiilor de stat implicate în gestionarea crizei refugiațiaților din Ucraina. Solidaritatea de care a dat dovadă societatea noastră a demonstrat că suntem un popor cu sufletul mare cât toată lumea
Avem doar un singur regret – că nu am ajuns la fiecare din domniile Voastre cu mulțumiri și aprecierile pe care le meritați din plin”, se arată în mesajul Asociației „Ștefan cel Mare și Sfânt”.
„Mie-mi vine foarte greu să mă exprim, pentru că simt o energie enormă care vine de la fiecare dintre voi, dar o să vă mulțumesc, a vă transmite recunoștință, a vă mulțumi pentru nopțile nedormite, pentru că nu ați stat acasă, lângă copiii voștri, pentru că ați dat din puținul pe care-l aveți”, a declarat Andrei Batereanu, președintele Asociației „Ștefan cel Mare și Sfânt”.