De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 19 ore

VOTAT! Achitarea salariilor în sectorul bugetar va fi efectuată prin sistemul „MPay”

Ala Găină

Unitățile cu autonomie financiară și unitățile bugetare vor distribui plățile salariale la conturile salariaților prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice „MPay”. Aceeași modalitate este utilizată în prezent la distribuirea prestațiilor sociale de stat.

În cadrul ședinței plenare de astăzi, deputații au votat în lectura a doua proiectul de modificare a Legii salarizării și Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Adoptarea modificărilor va dinamiza tehnologizarea proceselor de distribuire a plăților salariale și celor sociale, contribuind la reducerea efortului operațional al instituțiilor publice, și va micșora cheltuielile legate de operațiunile de transfer.

Distribuirea salariilor la conturile de plăți ale salariaților de către unitățile bugetare prin sistemul „MPay” va fi obligatorie și se va face prin intermediul Agenției de Guvernare Electronică. În prezent, prin „MPay” sunt distribuite 26 de tipuri de prestații sociale, prin intermediul tuturor celor 11 bănci comerciale care activează în Republica Moldova, precum și a doi prestatori nebancari, inclusiv Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”.

Actul normativ va intra în vigoare la 1 ianuarie 2024.