Ziua Vinului, marcată la Chișinău pe 7 și 8 octombrie. Programul activităților

Redacția Liber TV

Ziua Națională a Vinului va fi organizată pe 7 și 8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale. Potrivit Oficiului Național al Viei și Vinului, cea de-a 22-a ediție va aduna 90 de vinificatori, care își vor prezenta creațiile: vinurile consacrate, care le-au adus medalii la competițiile internaționale, vinuri din noua roadă și noi lansări.

Evenimentul are loc în contextul celei de-a zecea aniversări de la lansarea brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, pe plan internațional.

Ziua Națională a Vinului va fi o sinteză a rezultatelor muncii viticultorilor și vinificatorilor din ultimii zece ani și a momentelor cheie, care au consolidat poziția țării pe harta vinicolă mondială și care au definit Vinul Moldovei ca fiind cel mai reprezentativ Ambasador al Moldovei în lumea întreagă, menționează organizatorii.

Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, cu suportul partenerului strategic USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală.