„Chișinăul Sportiv 2024”: Parcul „La Izvor” este astăzi un stadion multifuncțional, cu zeci de surprize și un concert grandios

Adrian Sirbu

Toți cei care iubesc, practică sau sunt pasionați de sport sunt așteptați să vină astăzi la cel mai mare festival sportiv din țară – „Chișinăul Sportiv 2024”, ediția a II-a.

Evenimentul va începe la ora 10:00, iar toți cei care vor ajunge în parc vor putea participa la diferite prezentări, masterclass-uri, care vor cuprinde peste 30 de probe sportive, vor lua lecții de la profesioniști, discuta cu campionii moldoveni care ne vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris și se vor putea familiariza cu antrenorii, programele și obiectivele școlilor și federațiilor sportive naționale”, a scris edilul.

Totodată, după o zi plină de START și FINISH, cei mai buni dintre cei mai buni – sportivii olimpici – vor fi premiați de Primăria Capitalei.

Un alt punct culminant al evenimentului va debuta la ora 16:30, când pe scenă va urca legendara trupă „Zdob și Zdup”, care promite un concert memorabil.

De asemenea, mai menționează Ion Ceban, tot astăzi, în Parcul „La Izvor”, doar că în zona havuzului, se va desfășura, cu susținerea Primăriei Chișinău, și „Orașul Profesiilor”, un eveniment dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 17 ani.

De la ora 12:00, cei mici vor avea posibilitatea să exploreze într-un mod distractiv zeci de profesii din diverse domenii și chiar să se „angajeze oficial” la una sau multe profesii din cadrul celor peste 150 de companii prezentate la eveniment. Toții copiii vor primi câte un pașaport de participare”, a subliniat Primarul General.

Atât „Chișinăul Sportiv 2024”, cât și „Orașul Profesiilor” vor oferi participanților, în special celor mici, oportunitatea de a-și realiza potențialul în viitor.

Important. Intrarea la cele două evenimente este LIBERĂ!