De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 20 de ore

Maşina care participă la Raliul Dakar 2017

DAKAR 2017: Află cine sunt marii câștigători la clasa auto a raliului

Silvia Plop

Peterhansel s-a clasat pe locul doi în ultima etapă, însă suficient pentru a-şi asigura titlul de campion al prestigiosului raliu. Pilotul francez a câștigat pentru a șaptea oară Raliul Dakar la volanul unei mașini, însă mai are în palmares şi şase titluri la clasa moto. Sam Sunderland a câştigat raliul la secţiunea moto. El a devenit primul britanic care se impune în această clasă. Sunderland participase de două ori la Raliul Dakar, însă în 2012 și 2014 a abandonat.

Participanţii din acest an au concurat în 12 etape şi au avut de parcurs o distanţă de aproape 9 mii de kilometri, traversând Paraguay, Bolivia şi Argentina. În 2018 va avea loc cea de-a 40-a ediţie a Raliului Dakar.

Menţionăm, că Raliul Dakar 2017 în acest an a fost a 38-a ediție a Raliului Dakar. Iar a 9-a ediție consecutivă a avut loc în America de Sud.