EURO 2024: Spania – Germania 2-1. Spaniolii s-au calificat în semifinale grație golului marcat în prelungiri

Adrian Sirbu

Selecţionata Spaniei s-a calificat în semifinalele Campionatului European de fotbal – EURO 2024, printr-o victorie în faţa Germaniei, echipa gazdă, cu scorul de 2-1 (0-0, 1-1), după prelungiri, vineri seara, pe Stuttgart Arena.

La Stuttgart, spaniolii au rămas fără Pedri încă din minutul 8, mijlocaşul iberic fiind nevoit să părăsească terenul accidentat. În minutul 15 Lamine Yamal a trimis pe lângă poartă din lovitură liberă, iar Kai Havertz a şutat în minutul 35, însă Unai Simon a intervenit şi la pauză s-a intrat fără gol marcat.

În partea secundă Dani Olmo, jucătorul intrat în locul lui Pedri, a primit foarte bine de la Yamal, în careu, şi a înscris cu un şut plasat, deschizând scorul.

Unai Simon a scos şutul lui Andrich, din minutul 65, apoi germanii şi-au intensificat presiunea, iar Simon a intervenit la şutul lui Fullkrug, în minutul 70. Acelaşi Fullkrug a lovit bara în minutul 77, pentru ca în minutul 82 Unai Simon să degajeze neglijent, iar Wirtz să încerce un lob care s-a dus însă peste poartă.

Golul egalizator al gazdelor a picat în minutul 89, când Kimmich a plutit în careul spaniol şi a trimis o pasă înapoi, cu capul, iar Florian Wirtz a egalat, trimiţând meciul în prelungiri.

Oyarzabal a şutat pe lângă poartă în minutul 104, apoi germanii au cerut penalti la henţul lui Cucurella, dar nu s-a dat nimic, iar Fullkrug a trimis cu capul punându-l la încercare pe Unai Simon, care a avut o intervenţie excelentă. Lovitura de teatru a venit pe final.

Dani Olmo a centrat şi Mikel Merino a înscris cu o lovitură de cap, aducând victoria Spaniei, care s-a calificat în semifinale, acolo unde va juca fără căpitanul Alvaro Morata, suspendat, dar şi fără Dani Carvajal – eliminat la ultima fază a meciului.