Înotătorul român David Popovici s-a calificat în finala Jocurilor Olimpice. Competiția pentru medalia de aur va avea loc în această seară

Ala Găină

David Popovici a reușit să se califice în finala probei de 200 de metri în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Competiția va avea loc astăzi, de la ora 21:40.

Sportivul român a reușit să stabilească cel mai bun timp înregistrat din toți înotătorii care au concurat la Paris. Acesta va participa și la proba de 100 metri liber.

David Popovici s-a declarat mulţumit că s-a calificat în finala la 200 metri liber cu cel mai bun timp din semifinale, duminică, la Jocurile Olimpice de la Paris.

”Sunt foarte mulţumit, pentru că singurul obiectiv pe care îl aveam de îndeplinit astăzi era să mă calific pentru următoarea etapă. M-am calificat în finală şi primul, deşi nu a fost uşor”, a declarat David Popovici.

David Popovici nu a fost cazat alături de restul sportivilor din delegația României, în Satul Olimpic. Acesta a optat să stea mai aproape de bazin și să nu aibă probleme cu transportul.