f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

Novak Djokovic

Novak Djokovic poate intra în Australia iar guvernul nu mai poate anula viza lui astăzi. Filmul evenimentelor

10-01-2022 17:45

Novak Djokovic va fi eliberat din carantină. Instanța a decis că nu sunt motive rezonabile pentru care autoritățile de la frontieră i-au anulat viza de intare în Australia. Autoritățile l-au oprit pe sportiv la frontiera Australiei, după ce s-a descoperit că viza sa cu derogare medicală de la a fi vaccinat anti-Covid nu ar fi fost întocmită legal. Dojokovic primise o derogare pentru a putea participa la Australian Open.

Novak Djokovic a câștigat, luni, prima luptă în instanță, astfel că poate rămâne, deocamdată, în Melbourne, pentru a participa la turneul australian de Grand Slam.

Instanţa a hotărât că autorităţile australiene de frontieră au greşit atunci când au anulat viza sportivului.

Audierile - desfăşurate online - au durat ore întregi. Pe parcursul lor, sportivul a părăsit hotelul unde a fost cazat în ultimele zile şi s-a alăturat avocaţilor săi.

Cu toate acestea, Ministerul Imigrării din Australia poate decide oricând să revoce din nou viza sportivului sârb: ”În urma deciziei de astăzi a Circuitului Federal... pe un motiv procedural, rămâne la latitudinea ministrului imigrării Hawke dacă ia în considerare anularea vizei domnului Djokovic, în temeiul puterii sale personale de anulare, în conformitate cu articolul 133C(3) din Legea privind migrația. Ministrul analizează în prezent chestiunea și procesul rămâne în desfășurare.”