De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 2 ore

taekwondo

Patru medalii pentru Moldova la turneul din Seria G2 Cupa Președintelui la taekwondo

Cristina Parpalov

Sportivii din Republica Moldova au câștigat patru medalii la turneul din seria G2 Cupa Președintelui la taekwondo, care s-a desfășurat la Atena. 

Serghei Uscov a devenit campion în categoria 58 kg. În finală luptătorul de 18 ani l-a învins pe austriacul Safwan Khalil, cu 7-6, luând medalia de aur.

Sportivii moldoveni, Vadim Dimitrov și Ana Ciuchitu s-au ales cu medalia de bronz. Vadim a concurat la 54 kg, reușind o victorie dramatică în sferturi împotriva reprezentantului gazdelor, scor 18-16, în timp ce Ana s-a clasat pe locul 3 la 62 kg. În semifinale, ea a cedat la limită unei croate, cu 6-7.

O altă medalie de bronz a fost cucerită la juniori, prin Danila Lupulov (73 kg).

Cupa Președintelui a adunat la start 2500 de sportivi din 71 de țări. A fost un turneu important înaintea Campionatului European de seniori din Kazan.