Prestație remarcabilă a gimnastelor din Republica Moldova și România. Cu ce premii s-au întors acasă

Ala Găină

Prestație remarcabilă a gimnastelor din Republica Moldova la cea de a 23-a ediție a celui mai important turneu internațional de gimnastică ritmică din România „Cupa Irina Deleanu”. Fetele noastre au luptat cu cele mai bune gimnaste din 11 țări și au obținut două medalii de bronz, după ce au reușit calificarea în finală, scrie Ziua.md

La acest turneu, Republica Moldova a fost reprezentată de șase sportive, trei junioare și trei senioare. Din prima categorie au făcut parte Polina Bulat, Anastasia Catana și Alina Yemets, iar lotul senioarelor a fost compus din Gloria Motricală, Polina Șliomskaia și Sofia Bulat. Fetele au evoluat prin rotație cu câte patru obiecte fiecare (cercul, mingea, măciucile și panglica).

În finală s-au calificat cinci din cele șase sportive din Republica Moldova – Polina Bulat (cu panglica și cercul), Anastasia Catana (cu mingea) și Alina Yemets (cu mingea). Dintre senioare, în lupta finală au intrat Gloria Motricala (cu mingea și cercul) și Sofia Bulat (cu panglica). Și Polina Șliomskaia a fost la un pas de a se califica în finală cu măciucile, însă nu i-au ajuns două sutimi din puncte.

După o luptă foarte strânsă, primele trei locuri, la exercițiile cu mingea și panglica, au fost obținute de gimnastele din România și Republica Moldova.

La senioare, Gloria Motricala a obținut medalia de bronz, la exercițiul cu mingea, și a urcat pe podium alături de româncele Cristina Drăgan (locul 1) și Sabina Enache (locul 2).

La junioare, cea mai bună performanță a avut-o Polina Bulat (la panglică), obținând, de asemenea, medalia de bronz. Ea a urcat pe podium alături de vicecampioanele mondiale Amalia Lică (locul 1) și Lisa Garac (locul 2), ambele din România.

Cea de a 23-a ediție a Turneului Internațional „Cupa Irina Deleanu” s-a desfășurat la Poiești, în perioada 22-25 februarie, și se înscrie în suita de evenimente dedicate programului național „Ploiești, Capitala Tineretului 2024”. Evenimentul este unul oficial, fiind inclus în calendarul sportiv al Federației Internaționale de Gimnastică Ritmică. La ediția din 2024, la turneu au mai participat gimnaste din Turcia, Serbia, Luxemburg, Azerbaidjan, Estonia, Bulgaria, Israel și altele.