România a pierdut meciul cu Belgia la EURO 2024. Calificarea în optimi se joacă la ultimul meci

Adrian Sirbu

Naţionala Românieia fost învinsă de selecţionata Belgiei cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Cologne Stadium din Koln, în Grupa E a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

Belgia a câştigat prin golurile marcate de Youri Tielemans (2) şi Kevin De Bruyne (80).

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, sâmbătă seară, că este mulţumit de evoluţia tricolorilor la meciul cu Belgia, subliniind că aceştia au dat tot ce au putut. El a mai spus că meciul cu Slovacia, decisiv pentru calificarea în optimi la Euro-2024, este momentul adevărului pentru toată lumea, transmite News.ro.

Ne-am luptat, n-am cedat, am făcut tot ce am putut şi mulţumesc echipei. În repriza întâi am suferit, nu e uşor să pleci de la 1-0, în partea a doua s-au schimbat lucrurile. Tot timpul e loc de mai mult, dar echipa a dat totul şi nu pot fi supărat. Băieţii ăştia au câştigat acum cinci zile cu Ucraina şi ţin România pe primul loc, suntem la mâna noastră. M-a supărat golul de 2-0.

Acum trebuie să ne recuperăm, avem o zi în minus faţă de Slovacia. E o grupă nebună, e un moment important, de răscruce pentru noi toţi. Cu Slovacia e momentul adevărului pentru absolut toată lumea. Am simţit căldura românilor, e momentul pozitivismului, momentul susţinerii acestei generaţii care îi vor răsplăti cu o calificare, vă spun sigur“, a declarat Iordănescu.

Portarul Florin Niţă a declarat, sâmbătă seară, că naţionala României a luptat de la egal la egal cu Belgia, un „monstru al fotbalului”, subliniind că regretă că nu a putut face fanii fericiţi.

Am luptat de la egal la egal cu un monstru al fotbalului. Am pierdut, dar ăsta este fotbalul, au avut două ocazii, au dat două goluri. Eu mi-am făcut treaba şi nimic mai mult. Îmi doresc să ne montăm mai bine cu Slovacia şi la final să fim învingători. Îmi pare rău că nu am putut face mai multe, ne-am dorit să facem fanii fericiţi, dar din păcate atât s-a putut în această seară”, a declarat Niţă la Pro TV.

Ca urmare a acestui rezultat, calificarea în optimile de finală se va decide în ultima etapă a grupelor. România este lider în clasamentul grupei, dar toate cele patru echipe au câte trei puncte.