Scandal la Jocurile Olimpice! O pugilistă din Italia a abandonat meciul cu un bărbat care se consideră femeie: „Nu e corect!”

Adrian Sirbu

Pugilista italiană Angela Carini an ales să abandoneze proba de categoria mijlocie mică, 66 de kilograme, după ce a fost pusă în situația de a concura împotriva unui bărbat transgender, adică care se consideră femeie.

Imane Khelif (Algeria) a primit acceptul Comitetului Olimpic Internațional pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris la probele feminine, deși sexul său la naștere era cel masculin. Aceasta a câștigat partida din optimile de finală împotriva italiencei Angela Carini prin abandon.

Carini a încasat o lovitură foarte puternică în față și s-a îndreptat spre colțul ringului. După o scurtă discuție cu antrenorul ei, aceasta a luat decizia de a pune capăt duelului, întrucât durerea era una insuportabilă. „Mă doare atât de tare, încât nu vreau să continui”, i-a spus antrenorului. La finalul meciului, italianca și-a explicat decizia.

„Nu e corect… aceasta nu este o înfrângere pentru mine, să fiu aici, să pășesc peste aceste corzi este o onoare. Am urcat în ring și am încercat să lupt. Am vrut să câștig.

Am primit două lovituri în nas și nu mai respiram, mă durea foarte tare, m-am dus la maestrul Renzini și cu maturitate și curaj am spus gata”, a declarat Angela Carini la finalul partidei cu Imane Khelif.