Sportul ne unește! Acord de parteneriat între federațiile de gimnastică ritmică din România și Republica Moldova

Redacția Liber TV

Gimnastele din Republica Moldova și România vor coopera mult mai strâns, de acum încolo. Federațiile de gimnastică ritmică din cele două state au decis să încheie un acord de colaborare și să demareze un șir de acțiuni în comun, în interesul sportivelor de pe ambele maluri ale Prutului, transmite ziua.md. 

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a FGRS, decizia a fost luată în cadrul unei întrevederi, la București, între președintele Federației de Gimnastică Ritmică Sportivă din Republica Moldova, Victoria Federiuc, și președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu.

Victoria Federiuc a remarcat faptul că, în special în ultimii ani, gimnastele din România au înregistrat progrese remarcabile, reușind să obțină locuri de frunte în cadrul competițiilor europene și mondiale și chiar să se califice la Jocurile Olimpice din 2024, după o pauză de două cicluri olimpice. În aceste condiții, ea s-a arătat interesată ca această experiență pozitivă să fie împărtășită și cu gimnastele din Republica Moldova, pentru a le ajuta să-și crească nivelul de perfomanță.

La rândul său, Irina Deleanu a apreciat înalt calitățile sportive ale gimnastelor din Republica Moldova și-a manifestat deschiderea de a coopera cu federația moldovenească de profil, pentru a le ajuta să se dezvolte profesional.

Astfel, reprezentantele celor două federații au convenit să pună bazele unor proiecte transfrontaliere, care să se axeze pe schimb de experiență, instruire pentru arbitri și antrenori, cantonamente pentru gimnaste, competiții sportive organizate în comun și alte programe educativ-instructive, care să permită apropierea dintre părți și transferul de experiență.