(VIDEO) Simona Halep, suspendată patru ani din tenis. Reacția sportivei

Redacția Liber TV

Vești proaste pentru Simona Halep și susținătorii ei. Celebra tenismenă română a fost suspendată pe un termen de patru ani. Decizia a fost luată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

În comunicatul emis de ITIA se precizează: „Tribunalul a confirmat că jucătoarea a încălcat două reguli din Programul Anti-Doping (TADP), articolul 2:

  • Prezența și utilizarea Roxadustat, așa cum s-a evidențiat în proba de urină a Simonei Halep, colectată la data de 29 august 2022, la US Open.
  • Utilizarea unei substanțe sau a unei metode interzise în anul 2022 după recoltarea și analizarea a 51 de probe de sânge furnizate de jucătoare în cadrul programului ABP.

La rândul său, Simona Halep își susține în continuare nevinovăția și spune că va lupta până la capăt să demonstreze că nu a luat substanțe interzise.

„Aș putea spune că sunt șocată și este o mare nedreptate ce se întâmplă. Nu am luat niciodată dopaj și nu m-am dopat absolut niciodată și toate acestea o să iasă la iveală într-o bună zi și o să las experții să discute absolut orice pentru că ei știu ce este mai bine ce s-a întâmplat și sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată și sunt curată.

Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept din toate punctele de vedere, sunt foarte dezamagită și pot să spun că sunt șocată că se poate judeca un sportiv doar pe presupunere, pe nimic concret. Toate analizele mele de sânge au fost negative și nu s-au găsit absolut niciodată subtanțe interzise. La urină, doar pe data de 29 când a ieșit o cantitate infimă de Roxadustat și aceasta a fost totul.

Acum trebuie să ajung la TAS, o să fac apel la această decizie fără sens din punctul meu devedere și sper că o să iasă adevărul la iveală într-o zi și o să lupt până la capăt ca să dovedesc aceste lucruri”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep, fostul lider mondial, este suspendată pentru perioada 7 octombrie 2022 – 6 octombrie 2026.