dd

DE ULTIMĂ ORĂ

(VIDEO) BREAKING NEWS! Un bloc cu nouă etaje din Otaci s-a prăbușit! Nu sunt victime

Un bloc cu nouă etaje s-a prăbuşit la Otaci. Din fericire nu sunt victime, întrucât locatarii au fost evacuați la timp.

Mai multe

Cum arată roboții de ultima generație.

Roboții de ultimă generație în noul laborator UTM

Miercuri, 21 martie 2018, 09:20

Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a prezentat pentru prima dată platforma de laboratoare ultramoderne CIRCLE. Toți studenții vor avea acces la echipamente de ultima generație din domeniile de securitate cibernetică și Internetul lucrurilor.

Laboratorul „Sisteme Robotice Mobile” va fi dedicat studiului dispozitivelor și componentelor sistemelor robotizate și mecatronice, dezvoltării aplicațiilor sistemelor robotice și elaborării algoritmilor de inteligență artificială.

„Astăzi am asistat la o deschidere a acestor laboratoare foarte importante şi urmează în continuare să adăugăm noi laboratoare. Astfel ca absolvenţii Universităţii Tehnice să fie cei mai pregătiţi şi să satisfacă cerinţele mediului de afaceri", a spus Viorel Bostan, rectorul universităţii.

Sala de Robotică va găzdui sisteme automatizate inovatoare, sisteme mobile și roboții umanoizi NAO.

În curând nu doar tinerii de la UTM vor putea studia robotica, dar şi elevii claselor primare, care vor fi iniţiaţi în domeniul digital.

Deschiderea laboratoarelor a fost posibilă în cadrul unui proiect finanţat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională şi Guvernul Suediei. Costul acestuia este de 230 de mii de lei.

Alina Melnic, reporter-stagiar