Chirtoacă

PL, PAS, PUN și PLDM au anunțat că vor boicota referendumul organizat pentru demiterea primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă

Gabriela Adam

Partidul Liberal a fost primul ce a declarat că va boicota referendumul inițiat de socialiști, privind demiterea primarului suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă.

 La rândul său, lidera PAS, Maia Sandu a cerut boicotarea referendumului. „Decizia biroului nostru național a fost să nu participăm la acest referendum. După noi, este un joc al tandemului Plahotniuc-Dodon, în care nu avem motive să intrăm. Recunoaștem că primăria are nevoie de un manager, de un primar responsabil, dar la alegeri trebuie să ajungem pe cale corectă și legală, dar nu prin jocurile lui Plahotniuc și Dodon”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă. 

De asemenea, liderul PLDM, a scris un mesaj de susținere pe pagina sa de Facebook: „Îmi pare rău de ce i se întîmplă acum lui Dorin Chirtoacă și cum șmecherii de la guvernarea PD/PSRM vor să folosească nemulțumirea cetățenilor pentru a prelua direct capitala. Chiar dacă știm că Dorin nu a reușit să fie un primar bun, nu e just să fie tîrît printr-un sistem de justiție selectivă, nu e legitim să fie suspendat din funcție fără o sentință finală de judecată și ca tot ce era sabotat cînd era în funcție, astăzi să fie executat și îndeplinit rapid, doar pentru a adînci sentimentul de repulsie față de el, în eventualitatea unui ”referendum” menit să ”înroșească” orașul meu alb. Nu e cinstit!”.

Ultimul partid care s-a alăturat acestei inițiative este PUN, care transmite un mesaj în această direcție. „În urma analizei realizate la nivelul formațiunii, Partidul Unității Naționale a decis boicotarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. Partidul Unității Naționale face apel la membrii și simpatizanții formațiunii precum și la toți locuitorii Chisinăului să nu participe la acest referendum. Partidul Unității Naționale îndeamnă partidele pro-europene și societatea civilă să nu participe la acest referendum care ar pune Chișinăul la dispoziția lui Igor Dodon și PSRM”.
Unicul partid de dreapta care nu s-a alăturat la acest boicot rămâne în continuare PPDA.