Blogger: „La următoarea licitație de la Aeroport, vor fi făcute mai multe modificări, astfel încât lanțul de fast-food McDonalds să beneficieze de acele spații”

Ala Găină

La următoarea licitație de la Aeroport, vor fi făcute mai multe modificări, astfel încât lanțul de fast-food McDonalds să beneficieze de acele spații. Cel puțin asta dă de înțeles bloggerul Eugen Luchianiuc, care face referire la sursele sale. În cadrul unei postări pe blogul său, el a făcut trimitere la o acțiune a ministrului Mediului, Sergiu Lazarencu, care a susținut public campania companiei internaționale de fast-food de înverzire a plaiului. 

„Și, dacă tot eram la el pe TikTok am încercat să caut la ce companii private, de dorit naționale, a fost omul. La niciuna. Cel puțin cu niciuna din ele nu are video pe TikTok. Asta după 4 luni de primit 50 de mii de lei de la buget. Probabil nu are timp și e prea ocupat. Dar pentru McD s-a dezocupat omul deși, nu ei sunt cei mai buni în promovarea ecologiei, dar sunt companii care reciclează și care sunt mult mai importante, cred eu. 

Știți de ce omul a ajuns la inițiativa asta a celor de la McD? Pentru că așa trebuie. Așa i-a spus șeful lui, Andrei Spînu. De ce i-a spus?

Pentru că, conform informațiilor din interior, pe care sigur Andrei Spînu le va infirma, dar care se vor confirma ca și toate celelalte, la următoarea licitație de la AIC, adică sezonul 4 al acestui serial tragicomic, la licitație vor fi făcute schimbări pentru a facilita accesul companiilor locale, inclusiv, și mai ales, pentru un restaurant numele căruia e din 3 litere. Despre asta am scris de mult timp în urmă! Deși, ele-s două cu 3 litere. Da este loc pentru ambii vecini, nu?

Ghiciți numele restaurantului! A, și da, o mică remarcă, se apropie alegerile și, pas cu pas, se întocmește lista sponsorilor pentru PAS”, a scris Luchianiuc pe blogul său.

Amintim că, recent, Agenția Proprietății Publice a suspendat cea de-a treia licitație cu privire la închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul din Chișinău, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional amendamentul propus de deputatul PAS, Radu Marian, și votat de Parlament, care prevedea extinderea termenului de închiriere a spațiilor din incinta aerogării de la 3 la 5 ani.

Anterior, modul de organizare a acestui concurs a fost dur criticat de reprezentanții opoziției și experți, care acuză puterea, în special ministerul de resort, condus de Andrei Spînu, că mimează concursul pentru a favoriza un singur un anumit agent economic, și anume compania franceză Lagardere. Unii, printre care Mișcarea Alternativa Națională, condusă de primarul Ion Ceban, dar și Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, al fostului premier Ion Chicu, au depus sesizări la Procuratura Anticorupție, prin care prezintă probe care ar confirma că la aeroport au loc mai multe abuzuri și ilegalități.

Recent și fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, le-a cerut oficial procurorilor să inițieze o anchetă penală, ca urmare a hotărârii Curții Constituționale. Asupra amendamentului votat de PAS, declarat anticonstituțional, s-a pronunțat critic și Asociația Promo-Lex, care a acuzat puterea că „a încălcat principiul transparenței decizionale”.