De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! 65 de elevi de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” s-au intoxicat în masă. 20 de copii internați, inclusiv unul la reanimare

Toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău. 65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al in…

Actualizat acum 11 ore

Șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale, propus de Guvern pentru a fi demis de Maia Sandu

Ala Găină

Guvernul propune președintei Maiei Sandu demisia lui Eduard Ohladciuc din funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale. Solicitarea a venit din partea Ministerului Apărării și a fost susținută de Cabinetul de Miniștri.

„Se propune înaintarea președintelui Republicii Moldova propunerea pentru demiterea dlui Eduard Ohladciuc din funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, comandant al Armatei Naționale”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Apărării, Sergiu Plop.

Menționăm că Eduard Ohladciuc a deținut funcția de șef al Marelui Stat Major din noiembrie 2021, înlocuindu-l pe Igor Gorgan.

Potrivit investigaţiei The Insider, acesta ar fi transmis sistematic informaţii despre situaţia din Republica Moldova.

De asemenea, în cadrul ședinței de astăzi, 18 septembrie, a Executivului, în funcția de secretar de stat la Ministerul Apărării a fost numit Ghenadie Cojocaru, iar Tatiana Nirca în funcția de secretar general adjunct la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.