Fostul ministru de Externe, Tudor Ulianovschi, înregistrat în calitate de candidat independent la alegerile prezidențiale

Ala Găină

Fostul ministru de Externe, Tudor Ulianovschi a fost înregistrat în calitate de candidat independent la alegerile prezidențiale. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Comisia Electorală Centrală. Acesta a colectat peste 27 de mii de semnături în susținerea sa. Pentru înregistrarea lui Ulianovschi au votat 7 membri CEC, iar 2 au fost împotrivă.

Într-o postare pe rețelele sociale, Ulianovschi a scris că „acest succes este, fără îndoială, rezultatul muncii noastre, al echipei, susținătorilor și tuturor cetățenilor moldoveni, care mi-au acordat sprijin și încredere”.

„Această victorie intermediară ne arată că, împreună, putem realiza multe pentru Republica Moldova și cetățenii ei.  În scurt timp, vom relua vizitele în teritoriu. Vom discuta cu cetățenii moldoveni din țară, dar și din diasporă, despre preocupările lor, le vom prezenta viziunea și planurile noastre mărețe pentru o Moldovă prosperă. Continuăm acest drum cu încredere și speranță că vom construi o Moldovă normală, unde eu, TU, noi toți vom trăi în pace, armonie și prosperitate”, a scris Tudor Ulianovschi.

Tudor Ulianovschi are peste 17 ani de experiență în guvern, diplomație și organizații internaționale. A fost Ministru de Externe și candidat la șefia Organizației Mondiale a Comerțului. În prezent, prim-vicepreședinte la Grasshopper Energy, gestionând un portofoliu global de peste 2 miliarde USD în domeniul energiei verzi.