(VIDEO) Marcel Ciolacu, la Chișinău: „Nu putem vorbi despre Republica Moldova decât în interiorul UE”

Ala Găină

Rusia nu este nicio garanție pentru Republica Moldova. Rusia va aduce RM în zona izolării, în zona sărăciei, nu va aduce nici securitate, nici dezvoltare. Declarația aparține premierului României, Marcel Ciolacu, după întrevederea cu prim-ministrul Dorin Recean. 

„Eu nu cred în fratele mai mic, fratele mai mare. Suntem frați și avem un singur obiectiv: integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Avem ca și comparație: 20 de miliarde de euro se investesc din bani europeni în acest an în România. Asta înseamnă integrarea în UE. România beneficiază de un grant 500 de milioane de euro numai pentru împădurire. În acest moment am ajuns în România la un salariu mediu de 1500 de euro, am ajuns la o pensie de 550 de euro. Asta va aduce și în Republica Moldova Uniunea Europeană. Nu putem vorbi despre Republica Moldova decât în interiorul UE. (…) Rusia nu este nicio garanție pentru Republica Moldova. Rusia va aduce RM în zona izolării, în zona sărăciei, nu va aduce nici securitate, nici dezvoltare”, a declarat Marcel Ciolacu.

La rândul său, Dorin Recean a evidențiat importanța legăturilor economice cu România, care reprezintă „cea mai mare și stabilă piață pentru exporturile moldovenești” și a subliniat angajamentul ferm al Bucureștiului în atragerea investițiilor străine în Republica Moldova, de la energie și agricultură până la tehnologie.

 „România ne-a fost alături nu doar la bine, dar și în cele mai dificile momente. La începutul crizei energetice, prima mână de ajutor ne-a fost întinsă de la București, un gest de solidaritate pe care nu o vom uita. România este un susținător fidel al cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat șeful Cabinetului de la Chișinău.