(VIDEO) Activist politic: „Dacă invităm 10 companii și toate în afară de una – refuză să participe, poate că problema este în noi și în felul în care organizăm licitația?”

Ala Găină

„Dacă invităm 10 companii și toate în afară de una – refuză să participe, poate că problema este în noi și în felul în care organizăm licitația? Ancheta internă de la Aeroport – fără vinovați și fără să ajungă la procurori sau organe de drept!”. Declarația aparține activistului politic Vlad Bilețchi și a fost făcută în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4. 

„Dacă Aeroportul Chișinău a trimit invitații la 10 companii și nicio companie internațională nu vrea să participe în afară de una, problema e în noi sau problema e în ei, că ei sunt nebuni?! Poate problema e în noi? Noi vedem cu dvs că ei spun că comisia este independentă, însă în același timp, domnul Roman Cojuhari spune ce trebuie să facă comisia, iar APP trimite scrisoarea și în Monitorul Oficial comisia publică faptul că a decis așa, pentru că a primit scrisoare de la APP.

Ei își pasează răspunderea, nu vor să își asume nimic. Amintiți-vă ce spuneau Recean și Spînu – noi vom face anchetă internă pentru a vedea cine sunt cei care au sabotat licitația de la Aeroport. Au mai revenit la acest subiect? Nu, dar eu am revenit. Am scris cerere de acces la informație – ați găsit vinovații, ce ați făcut cu ei? Spun că au găsit „niște persoane”, fără să spună câte și cum îi cheamă. I-am întrebat dacă au sesizat organele de anchetă. Au răspuns că nu au trimis”, a declarat Bilețchi.

Amintim că, pe 30 septembrie a fost prelungit termenul de depunere a cererilor de participare la licitația pentru locațiunea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău.
Anterior, au fost mai multe tentative eșuate de a desfășura licitația pentru locațiunea spațiilor de la Aeroport. Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în gestiunea statului în primăvara anului trecut.