(VIDEO) Victoria Furtună: „Punctele importante ale campaniei mele electorale sunt industrializarea, reforma sistemului de pensii, amnistia fiscală și un impozit unic pentru afaceri”

Ala Găină

Industrializarea, reforma sistemului de pensii, amnistia fiscală și un impozit unic pentru afaceri – sunt câteva dintre prioritățile electorale ale Victoriei Furtună, anunțate în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4. Potrivit fostului procuror anticorupție, actualul guvern a îndatorat excesiv țara, implementează o politică ineficientă în domeniul pensiilor și refuză să abordeze problemele urgente.

Furtună susține că are capacitatea de a schimba rapid această situație pentru a îmbunătăți condițiile din țară.

„Sunt niște modificări care pot fi implementate fără a recurge la credite, care sunt lăsate moștenire de fiecare guvernare pe umerii copiilor noștri. Eu mi-am propus să implementez planul de industrializare a țării, prin care noi vom lua în leasing 1508 fabrici și uzine, care vor fi construite în Republica Moldova. Este timpul să reformăm sistemul de pensionare, prin care vom aplica modalitatea existentă în statele UE, iar cetățeanul va depune banii într-un cont bancar”, a declarat Victoria Furtună.

Furtună a încheiat spunând că agenda sa politică se bazează pe o viziune clară pentru viitorul Republicii Moldova, axată pe bunăstarea cetățenilor.

„Ne gândim să implementăm amnistia fiscală. Din ianuarie 2025, nu vom putea cumpăra în numerar anumite bunuri, iar acest lucru este un abuz al guvernării. Or, noi cunoaștem că mulți cetățeni au lucrat peste hotare și nu dețin bani în numerar. La fel, ar fi oportun pentru agenții economici să impunem impozitul unic, la fel ca în sectorul IT. În acest caz, excludem și birocrația. La fel, una dintre prioritățile mele este reintegrarea țării. Nu susțin poziția guvernării, care dă de înțeles că va ceda regiunea transnistreană în favoarea integrării europene”, a conchis Furtună.