(DOC) Andrei Năstase, gata să dea în judecată Jurnal TV, după ce a fost acuzat că s-a întâlnit cu Vlah, Stoianoglo și Morari. Cere dezmințirea informației și un milion de lei despăgubire

Ala Găină

Candidatul independent la alegerile prezidențiale, Andrei Năstase solicită dezmințiri și despăgubiri în mărime de 1 milion de lei de la jurnalistul Dumitru Mișin și Jurnal TV. Acesta îl acuză pe Mișin de defăimare, după ce, în timpul dezbaterilor electorale din 15 octombrie, a fost acuzat că s-ar fi întâlnit la un hotel din capitală, cu contracandidații săi Irina Vlah, Alexandr Stoianoglo și Natalia Morari.

Astăzi, acesta a expediat jurnalistului și postului de televiziune o cerere prealabilă de chemare în judecată.

„Afirmațiile făcute la adresa mea, într-o perfectă imitație a stilului Goebbels, sunt false și insidioase, afectând grav onoarea și reputația mea profesională. În plus, enunțurile calomnioase au fost exprimate cu rea credință, în mod premeditat în contextul campaniei electorale, cu scopul de a mă defavoriza electoral, de a mă defăima și a mă discredita în fața electoratului, insinuând asocierea mea cu persoane și poziții care contravin calității mele de candidat independent, valorilor și viziunilor mele civice, politice și geopolitice, dar și pentru a favoriza un contracandidat electoral disperat, susținut plenar și obiedient de postul de televiziune în cauză”, a declarat Andrei Năstase.

Mai mult, candidatul spune că cere dezmințirea acuzațiilor și achitarea unui prejudiciu moral de 1 milion de lei, pe care intenționează să îl doneze unui fond de susținere a presei libere și independente, neafiliată politic.

„În cazul în care acest lucru nu se va produce, îmi rezerv dreptul de ai acționa în judecată pe defăimători, precum și a iniția în paralel o acțiune civilă colectivă în numele consumatorilor de informație, dezinformați cu rea credință în această speță, în marea lor parte apărători cândva ai Jurnal TV împotriva atacurilor antidemocratice a regimului oligarhic. Dar, ei cu ei și minciunile lor. Ei se îmbogățesc furând și mințind, țara sărăcește de la o zi la alta. Ei fură protejați de justiția controlată politic și mafiotic, noi încercăm să construim un stat corect. Ei își acordă privilegii, oamenii luptă pentru supraviețuire cu pensii și salarii mici și prețuri în continuă creștere”, a mai declarat Andrei Năstase.