Îți place noul? Savurează bucatele cu aromă portugheză
Fiind înrudită cu bucătăria mediteraneană, gastronomia portugheză tradiţională este în mod notabil influenţată de marea varietate de condimente (piri-piri (ardei foarte iuţi) sau piper negru, scorţişoară şi şofran), folosite la pregătirea specialităţilor tipice. Dacă micul dejun constă doar din cafea şi pâine (unsă cu unt sau gem, sau cu o felie de şuncă), prânzul poate dura chiar şi două ore, în vreme ce cina începe întotdeauna după ora 20:00. Potrivit acestor obiceiuri, se poate constata că portughezii nu glumesc atunci când vine vorba de mâncare.
Vă invităm să faceți cunoștință cu capodoperele culinare portugheze!
1. Chiftele cu parmezan și tarhon la cuptor
Ingrediente:
- 750 gr carne tocată mixtă (cantități egale de ceafă de vită + carne de vițel + piept de porc)
- 1 ceapă mai mică (cca 50 gr)
- 2 căței de usturoi
- 100 gr miez de pâine (fără coajă)
- 100 ml lapte
- 30 gr parmezan ras
- 1/4 legatură pătrunjel
- 2 fire tarhon (cam 1 linguriță cu vârf de tarhon tocat)
- coaja rasă de la 1/4 lămâie
- 1/4 linguriță de piper negru măcinat
- 1 linguriță cu vârf de sare
Bucăți: 28
2. Supă de pui cu lămâie
Ingrediente:
- 1.5 l supă de pui
- 80 gr orez
- 2 ouă
- 1 lămâie mare si zemoasă
- sare, piper negru
3.Ceviche cu creveți
Ingrediente:
- 20 creveți
- 1 lămâie verde (lime)
- 1 lingură ketchup
- 1 lingură de ceapă roșie murată
- 1 avocado
- patrunjel verde
- sare
Porții: 3
4. DESERT: Rubarba coaptă în sirop Earl Grey
Ingrediente:
- 400 gr rubarba
- 120 gr zahăr
- 2 lingurite ceai negru Earl Grey
- 1/4 lingurita cardamom verde măcinat
- coajă de la 1 portocală
- sucul de la 1/2 lămâie
5. BĂUTURĂ: Spritz de grapefruit
Ingrediente:
- 2 grapefruit roșii
- 400 ml apă minerală carbogazoasă rece
Sirop:
- 50 gr zahăr
- 50 ml apă
Porții: 2 păhare
Să aveți poftă!