Pavel Filip

Pavel FILIP: Situația în Moldova s-a stabilizat

Viorica Tabac

Pavel Filip, susține că putem privi cu optimism procesul de implementare a prevederilor Acordului de asociere RM-UE, intrat în vigoare la 1 iulie. Acest lucru l-a anunțat în cadrul ședinței comune a Guvernului și Parlamentului principalele realizări ale Cabinetului de miniștri și obiectivele primordiale pe care acesta urmează să le atingă.

„Plătim salariile la timp, pe alocuri am reușit și să majorăm salariile. Pensiile la fel se plătesc la timp, am reușit și indexarea lor. Protestele în stradă au încetat, partenerii noștri europeni, dar și americani stau cu noi la o masă. Așadar, pot spune că am câștigat o bătălie, pentru început, redobândind încrederea partenerilor de dezvoltare”, a menționat Filip.

„Sântem într-un moment istoric pentru Republica Moldova, asta însemnând, de fapt, că RM mai face un pas spre UE. De la bun început, vreau să le spun tuturor celor care speră că Moldova va renunța la opțiunea sa europeană că greșesc amarnic. Noi avem doar un singur plan, planul A” care prevede aderarea ulterioară la UE. Noi avem oportunitatea să trecem în revistă, să vedem ce am făcut pe plan guvernamental, unde sântem și ce avem de gând să facem în continuare. Trebuie să recunoaștem, avem prea multă lipsă de speranță în țara noastră, s-a furat un miliard, s-a mimat lupta cu corupția. De aceea, obiectivul nostru este să recâștigăm mai multă încredere din partea cetățenilor”, a conchis șeful Cabinetului de miniștri.

Hotărârea privind intrarea în vigoare a prevederilor Acordului de asociere RM-UE la 1 iulie a fost aprobată în mai, la reuniunea Consiliului șefilor MAE ale țărilor UE.