Unioniști

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 solicită premierului Dacian Cioloș și Guvernului României să întreprindă o serie de măsuri urgente pentru Republica Moldova

Viorica Tabac

Republica Moldova se află în cea mai dificilă perioadă din ultimii 25 de ani, atât economic, cât și politic și geopolitic, iar relația bilaterală cu România va suferi grave modificări dacă Guvernul României nu va renunța la politica nepăsării în raportul cu cel de-al doilea stat românesc. Premierul Dacian Cioloș și membrii guvernului său trebuie să treacă Prutul, acolo unde 3 milioane de români așteaptă din partea Țării-Mame politici corespunzătoare pentru ei”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, relatează infoprut.ro.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 își repetă dorința de a participa la consultări cu Primul Ministru şi cu Guvernul României în toate chestiunile privind relaţia dintre România şi Republica Moldova, situaţia din Republica Moldova în actualul context geopolitic şi viitoarea reunificare a celor două state româneşti pe căi democratice şi liber consimţite.

 Cerințele concrete, pe care Platforma Unionistă Acţiunea 2012 dorește să le discute sunt următoarele:

  1. Înființarea Oficiului pentru Gestionarea Relaţiilor cu Republica Moldova, organ cu personalitate juridică, funcţionând în subordinea directă a Primului Ministru; Reorganizarea cancelariei Primului Ministru desființează, nepermis, chiar și fosta entitate care trebuia să coordoneze politicile pe zonă.
  2. Agenda discuțiilor bilaterale în contextul organizării pe 30 octombrie 2016 a alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și necesitatea imperioasă a unei vizite oficiale pe care membrii Cabinetului Cioloș solicităm să o efectueze cât mai urgent la Chișinău.
  3. Retragerea de către autoritățile de la București, în condiții inexplicabile, a cetățeniei române pentru o parte a cetățenilor Republicii Moldova care au redobândit-o în ultimii 25 de ani.
  4. Angajarea de consultări regulate cu Guvernul României şi demararea de acţiuni concrete comune, asumate şi de Executiv, şi de Platforma Unionistă Acţiunea 2012.