Înghețata neagră de vanilie – Chiar e neagră – Chiar e delicioasă
Istoric:
Noua senzație, în materie de deserturi, a apărut în New York. Înghețata neagră este facută cu lapte de cocos, cremă de cocos și fulgi de porumb.
Înghețata este mixată și cu puțină coajă de nucă de cocos, macinată și colorată în negru cu ajutorul unui cărbune medicinal, care are rol detoxifiant și care ajută la curățarea intestinelor.
Pentru că ingredientele nu sunt accesibile pentru toate gospodinele, LiberTV propune o alternativă. Este vorba despre niște ingrediente simple pe care fiecare gospodină le găsește în bucătăria sa.
Haideți să ne punem pe treabă!
Ingredientele necesare pentru înghețata neagră de vanilie:
- 500 ml smântână lichidă
- 50 g zahăr
- 3 gălbenușuri
- 1 păstaie de vanilie
Urmați pașii:
- Tăiați păstaia de vanilie pe jumătate și scoateți semințele. Atât păstaia cât și semințele le puneți în cratița în care ați pus smântâna.
- Puneți cratița pe foc și asteptați până începe să atingă punctul de fierbere. Adăugați zahărul și amestecați până ce se dizolvă.
- Gălbenușurile le bateți într-un bol mai larg și apoi adăugați, încet, smântâna fierbinte (fără păstaie).
- Strecurați totul și dați la frigider pentru 2-3 ore. Nu aveți nevoie de mașină de înghețată pentru asta.
Iată și rezultatul!