Alexander Gauland

Un partid populist Alternativa pentru Germania cere suspendarea dreptului de azil pentru musulmani

Viorica Tabac

Într-un comunicat de presă în care a denunțat faptul că ’’neglijențele’’ politice ale cancelarului Angela Merkel s-au transformat într-un risc de securitate pentru întreaga Europă, Gauland a mai afirmat că: ’’Nu toți musulmanii sunt teroriști, dar până acum terorismul cu motivație religioasă în Germania a fost întotdeauna de factură musulmană’’, informează agerpres.ro.

Atentatul sinucigaș cu bombă de duminică, comis de un solicitant de azil sirian la Ansbach și atacul comis săptămâna trecută de un minor, care se declara refugiat afgan, înarmat cu un topor, într-un tren din Würzburg, au reaprins dezbaterea despre politica ’’ușilor deschise’’ din Germania.

Gauland, al cărui partid a obținut rezultate foarte bune la ultimele alegeri regionale, cu un discurs pe alocuri xenofob și speculând criza refugiaților, a menționat că: ’’Din motive de securitate nu putem permite să lăsăm să intre în Germania și mai mulți musulmani într-un mod necontrola’’.

Gauland a mai acuzat-o pe Angela Merkel că ignoră pericolul, deoarece printre imigranții musulmani care ajung ilegal în Germania se află teroriști.