aa

Rețeta zilei//Savurează desertul//Ruladă cu brânză și ciocolată

Olesea Coragău

   Deci, să trecem la muncă!

     Avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • Ouă                         4 buc

  • Făină albă              3 linguri

  • Cacao pudră          2 linguri 

  • Zahăr                     6 linguri(3 linguri la aluat, 3 la umplutură)

  • Praf de copt           0.5 lingurițe

  • Brânză de vaci       500 g

  • Ouă                        1 buc

  • Smântână dulce 32%(Dorna/Milli) sau lapte condensat 50 ml

  • Esență de vanilie   1 buc

 

                                Pași de urmat:

 

  1. Într-un bol mai mare se pregătește amestecul de brânză cu 1 ou, 3 linguri de zahăr, 500g brânză, smântână dulce și vanilie.

  2. Blendați bine amestecul ca să nu fie brânza crupoasă și uscată.

  3. În alt bol preparam aluatul.

  4. Separați albușurile de gălbenușuri; Albușurile se bat spumă tare.

  5. Apoi bateți gălbenușurile spumă cu cele 3 linguri de zahăr.

  6. Adăugați făina, cacao și praful de copt – mixați bine compoziția.

  7. Adăugați albușurile bătute spumă și, fiindcă diferența de textură este cam mare, nu merge să amestecați cu paleta ca să se uniformizeze.

  8. Deci, mixând, faceți aluatul uniform.

  9. Pe o tavă de cuptor se întinde hârtia de copt, puneți un strat uniform de brânză și o acoperiți cu aluatul de ciocolată, la fel uniformizat și întins bine.

  10. Lăsați tava la cuptor, deja încălzit la 200 de grade, pentru 15-20 de minute.

  11. Răsturnați aluatul pe un prosop de bucătărie și scoateți hârtia de copt.

  12. Se rulează strâns și se lasă la răcorit.

  13. Se taie bine și caldă și rece, opțional, puteți să puneți și niște glazură deasupra.

  14. Merge pudrată și cu zahăr, oricum va delecta orice gust, chiar și pe cel mai capricios.

                                    Poftă mare!

  • Cantitate:                          1 kg (7-8 porții)

  • Timp de preparare:           20 min

  • Dificultate:                         ușor

  • Timp total de pregătire:    15 min