Rețeta zilei//Savurează desertul//Ruladă cu brânză și ciocolată
Deci, să trecem la muncă!
Avem nevoie de următoarele ingrediente:
-
Ouă 4 buc
-
Făină albă 3 linguri
-
Cacao pudră 2 linguri
-
Zahăr 6 linguri(3 linguri la aluat, 3 la umplutură)
-
Praf de copt 0.5 lingurițe
-
Brânză de vaci 500 g
-
Ouă 1 buc
-
Smântână dulce 32%(Dorna/Milli) sau lapte condensat 50 ml
-
Esență de vanilie 1 buc
Pași de urmat:
-
Într-un bol mai mare se pregătește amestecul de brânză cu 1 ou, 3 linguri de zahăr, 500g brânză, smântână dulce și vanilie.
-
Blendați bine amestecul ca să nu fie brânza crupoasă și uscată.
-
În alt bol preparam aluatul.
-
Separați albușurile de gălbenușuri; Albușurile se bat spumă tare.
-
Apoi bateți gălbenușurile spumă cu cele 3 linguri de zahăr.
-
Adăugați făina, cacao și praful de copt – mixați bine compoziția.
-
Adăugați albușurile bătute spumă și, fiindcă diferența de textură este cam mare, nu merge să amestecați cu paleta ca să se uniformizeze.
-
Deci, mixând, faceți aluatul uniform.
-
Pe o tavă de cuptor se întinde hârtia de copt, puneți un strat uniform de brânză și o acoperiți cu aluatul de ciocolată, la fel uniformizat și întins bine.
-
Lăsați tava la cuptor, deja încălzit la 200 de grade, pentru 15-20 de minute.
-
Răsturnați aluatul pe un prosop de bucătărie și scoateți hârtia de copt.
-
Se rulează strâns și se lasă la răcorit.
-
Se taie bine și caldă și rece, opțional, puteți să puneți și niște glazură deasupra.
-
Merge pudrată și cu zahăr, oricum va delecta orice gust, chiar și pe cel mai capricios.
Poftă mare!
-
Cantitate: 1 kg (7-8 porții)
-
Timp de preparare: 20 min
-
Dificultate: ușor
-
Timp total de pregătire: 15 min