Rețeta zilei/ Pizza cu ton
Pentru rețeta noastră de astăzi, avem nevoie de câteva simple ingrediente.
Semipreparate
-
Aluat de pizza clasic 1 buc (1 porție)
Ingrediente
-
Ton la conserva 300 g (2 conserve scurse de apă sau ulei)
-
Sos de roșii 100 g (puteți folosi ketchup sau un sos de roșii pentru pizza – sau amestecați pasta de roșii cu puțin ulei, apă, sare, usturoi uscat și busuioc)
-
Cașcaval clasic 400 g
-
Roșii 2 buc (puteți folosi roșii uscate în ulei de măsline)
-
Ardei gras roșu 1 buc
-
Ceapă albă 1 buc
-
Măsline 100 g
Pași de urmat
-
Preparați blatul de pizza.
-
După ce ați pus aluatul în tavă, îl ungeți cu sosul de pizza și, opțional, presărați ceva mirodenii pentru pizza.
-
Următorul strat este cel de cașcaval dat prin răzătoare.
-
Apoi puneți tonul, scurs bine de apă sau ulei. Pe lângă ton, puneți bucățele de roșii uscate sau feliuțe subițiri de roșii simple.
-
Puneți feliuțe de ardei, ceapă, măsline – opțional puteți să mai adăugați și porumb din conservă.
-
Încercați să nu exagerați cu ingredientele.
-
O puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute – până vedeți că se rumenesc frumos mărginile.
-
Lăsați-o 5 minute în tavă după ce ați scos-o din cuptor, apoi serviți-o.
Poftă Bună!
- Cantitate: 500 g (2 pizza de 30 cm)
- Timp de preparare: 60 min
- Dificultate: ușor
- Timp total de pregătire: 40 min