Rusia si Turcia

Turcia trimite o altă delegație la Kremlin pentru negocieri privind Siria

Viorica Tabac

Ministrul a menționat că opiniile celor doua părți coincid cu privire la necesitatea unei încetări a focului în Siria, asistenței umanitare și reglementării politice pentru a pune capăt impasului.

Conflictul sirian a fost discutat de către președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, în timpul unei reuniunii din 9 august.

În urma discuțiilor, cei doi preşedinți au stabilit că șefii ministerelor de resort ar trebui să desfășoare negocieri suplimentare cu privire la soluționarea pașnică în Siria.

„Delegația turcă formată din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, oficiali din armata si Ministerul Apararii, se vor deplasa miercuri în Rusia pentru a purta discuții (cu privire la reglementarea siriană),” – a spus Cavusoglu.

În timpul întâlnirii de la Sankt Petersburg, de pe 9 august, președintele Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au decis să aducă relațiile deteriorate, din cauza doborârii avionului rusesc anul trecut, la nivelul de dinainte de criză.