Rețeta zilei//Pește cu sos de roșii și portocale
Ingrediente:
- Pește 1 kg (orice pește vă place)
- Roșii cubulețe din conservă 300 g (sau roșii tocate simple)
- Pastă de tomate 1 linguri
- Ceapă albă 1 buc
- Usturoi (căței) 3 buc
- Ulei de floarea soarelui 30 ml
- Portocală 1 buc
- Sare, piper 1 lingurițe (după gust)
- Boia ardei dulce sau iute 1 lingurițe
- Zahăr 1 lingurițe
Pași de urmat:
-
Peștele se curăță, se spală și se taie bucăți potrivite.
-
Radeți coaja de la portocală și stoarceți sucul din ea.
-
Într-o tigaie căliți ceapa tăiată cubulețe cu puțin ulei.
-
Când ceapa începe să se rumenească, adăugați usturoiul tocat. Mai căliți totul împreună 10-20 de secunde.
-
După acest timp, adăugați în tigaie roșiile cubulețe, sucul și coaja de portocală, pasta de roșii.
-
Amestecați și lăsați până începe să fiarbă.
-
Când fierbe, adăugați boiaua de ardei, potriviți de sare și piper, adăugați 1 linguriță de zahăr, amestecați.
-
Acum adăugați bucățile de pește și le scufundați în sos.
-
Lăsați până începe să fiarbă bine și faceți focul mic.
-
Acoperiți cu capac și lăsați 20-30 de minute.
-
Serviți cu orice garnitură vă place – couscous, orez, piure de cartofi, etc.
-
Dacă nu aveți garnitură, vă isprăviți bine și cu o felie de pâine bună.
Poftă Bună!
- Cantitate: 1 kg (4 portii)
- Timp de preparare: 30 min
- Dificultate: ușor
- Timp total de pregatire: 30 min